ÇOCUK TERAPİSİ
Çocuklar gelişimsel süreçlerinde duygusal, davranışsal bazı sorunlar yaşayabilirler ve bu problemleri direkt yolla ifade edemedikleri için davranışları ve duygularında değişimler ile problemi çevrelerine yansıtırlar.
Çocuklarda ortaya çıkan davranış problemleri ve olumsuz duygu durumları, uyum problemleri, tırnak yeme, alt ıslatma sorunları, uyku ve beslenme bozuklukları, öfke nöbetleri vb. pek çok sorun, çocuğun yolunda gitmeyen yaşantısını dışa vurma biçimi, bir nevi yetişkinlere sorununu yansıtma yöntemidir.
Bir problem karşısında uzun süre çözüm sağlamaya yönelik bir adım atılmadığında, başka sorunların da tetikleyicisi olabilir. Sorunlar kronikleşmeden bir uzmana danışmak ve gerektiğinde terapi sürecine başlamak, çocuğun gelişimsel sürecini olumlu yönde destekleyecek daha mutlu ve uyumlu bir çocukluk geçirmesine yardımcı olacaktır.
Çocuk terapileri, çocuklarla birebir sürdürülen oyun terapisi, filial terapi gibi hizmetleri kapsamaktadır. İlk görüşmede aile ile birlikte değerlendirmeye alınan çocuk, bireysel olarak terapi sürecine devam ederken, anne ve baba da dönemsel olarak ilerleyiş hakkında bilgilendirilmek ve çocuğu destekleyebileceği konular hakkında görüşmek üzere çağırılacaklardır.
Çocuk Terapisinden Faydalanabileceğiniz Konular
Gelişim problemleri
Geç konuşma
Yaygın gelişimsel bozukluk
Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite
Tikler – takıntılar
Çocukluk çağı depresyonu
Çocuklarda sosyal fobi /İçe kapanma- utangaçlık
Anksiyete/Korkular- kaygılar
Uyum ve davranış problemleri
Uyku problemleri
Ağlama nöbetleri
Tuvalet eğitimi /Alt ıslatma
Parmak emme
Yalan söyleme
Saldırganlık- vurma davranışı
Okul korkusu/ fobisi
Evlat edinme süreci ve sonrası
Beslenme ve yeme sorunu